addorable,affortable,yummy,homemade,halal cup cakes and cakes~lokasi penghantaran Bukit Mertajam,Kulim,seberang jaya,Penang,Sungai Petani,Butterworth,Kepala Batas dan kawasan2 yang sewaktu dengannya...

Friday, December 26, 2008

3D Merry Christmas cuppies

0 comments

This is my favourite,3D christmas cuppies......made this specially for my hubby's boss....Mr and Mrs Chua....cantik sangat rumah mereka...uncle buat christmas gathering for his staff......BBQ......Kami semua enjoy makan macam2 kat rumah uncle......kenyang......ada ayam black papper,ikan kembung kunyit,patties,sosaj,fries......best......tgk pokok christmas tu,pandang dua ,tiga kali ada la sikit2 macam captain cave man...cerita cartoon dulu2 tu.....Happy sangat coz everybody likes my cuppies...tq......

Sunday, December 21, 2008

Birthday cuppies utk Nani (B003)

1 comments

My regular customer again....tima kacih 4 your continuous order......cuppies ni Nina and kakaknya Hawa order utk jiran sebelah rumah...birthday si comel Nani....Kata Nina ,adik Nani tak suka buttercream,dia suka kek aje......Nani sayang nak makan kek ni sebab comel......




Blueberry Cheese Tart- 1st time buat

1 comments

so,cantik tak blueberry cheese tart ni sifu.........dah lama teringin nak buat ....design ni copycat dari sifu diba lepas tgk order tart dia a few days back.....boleh jual sebab tersangat la sedapnya...he..he...betul tak tipu...mula2 tu crust tertebal sikit tp still masak juga bhg dlm nya....but lucky akak cuma ada 12 pcs aje acuan,jadi yg berikutnye tu dapat la di nipiskan sikit crustnye......bila kulitnya sedap,intinya lagi sedap maka bluberry cheese tart yg berbluberry luar dan dlm ni pun boleh lah diketagorikan sebagai berjaya dan sedap.......cubala.......

christmas

2 comments
Nak kata pokok Christmas tu memang la bukan,tapi cuppies ni memang utk jamuan christmaspun.....My long lost friend yg order.....baru jumpa balik masa pi shopping kat Jusco....dia nak 30 biji, tapi 10 aje yg nak deco...yg lain tu plain .....Nak bg rasa bahang hari natal tu so akak pun buat la design pokok dgn wording Merry Christmas....Dia suka...akak pun suka....


Saturday, December 13, 2008

Happy Birthday Farisa (B002)

1 comments

Mula2 cuppies ni Mona order untuk makan2 aje...plan mula2 tu nak tulis BUG'S WORLD........Mona kata klu next week (19 dis)boleh buat utk birthday anak sulung dia....No harm,next week boleh order lain...tapi utk tak menghampakan,akak buat jg lah birthday cuppies in advance utk Farisa....lagipun awin dah belikan hadiah utk diberi bersama2 cuppies ni....Mona kata comel cuppies ni...mesti Ikhlas tau....dia sayang nak makan.....tq so much...........

Merah untuk Malina

1 comments

Malina klu order mesti nak yg terang2.Baru ada mood nak makan klu ronanya terang benderang gitu.....betul jg klu rona pucat aje mana nak semangat......member ni sekarang tengah sibuk kerana banyak org kawin....mak andam merangkap butik pengantin owner tau...kena pasang pelamin,make up.......serba serbilah klu pasai kawin ni.......bila penat2 tu terasa lak lapar,jadi bila buka kotak tengok kale terang ni terus segar balik....amin...semoga murah rezeki ......tima kacih kerana byk support.........

Wednesday, December 10, 2008

Thank you cikgu

0 comments
Syukur Alhamdulillah...akhirnya masuk jg gambar ni....cuppies ni untuk diberi pada cikgu Bahasa Melayu tution anak2 kami...di kongsi bersama2 Sue and Yazrin....Harap2 Sue,Yazrin , terutama Cikgu Razak suka dengan small gift ni....

Tuesday, December 9, 2008

36pcs birthday cuppies (B001)

0 comments
Azreen yg order cuppies ni utk birthday hubby tersayang....dia nak team bola cam tu.....tapi tak tau la plk team mana yg hubby dia minat...so akak redah aje le world player yg bagus2 tu....rona baju tu rasanya utk negara betul cuma nombor aje yg mungkin ada yg silap...dah check dlm internet tp no yg dipakai tak pula diberi tahu... akak tak tau la nak cari kat bhg mana....very sori klu ada yg salah.....hope Azreen sefamily suka...nanti boleh la tlg rekomen kat kwn ye...tq...

Salam aidil adha

0 comments
Ha ni la versi 15pcs...Ini buat Hawa dan family....masa Hawa order ni akak tengah buat untuk surau nye...so tambah bancuhan aje lah...nasib baik cukup...klu tak alamat nye tak penuh le kotak 15 tu.....syukur la cukup dan ada lebih 3 biji lg utk anak akak makan......harap gambar ni menepati permintaan Hawa sefamily....

Monday, December 8, 2008

Selamat hari raya korban

0 comments
Selamat Hari Raya Aidil Adha...yang ni versi 25 pcs...utk jamuan surau kat taman akak...perasa vanilla dgn design raya .....raya posa pun design yg sama.he.he....nak lukis lembu mcm tak kena je....janji nampak cantik dan sedap dimakan.....

Monday, December 1, 2008

6cm x 6cm x 5cm (DISCONTINUED)

0 comments
Kotak untuk single cuppies......untuk kelainan.....handmade......ribbon boleh ikut colour tema...harga berbeza jika guna ribbon gold or silver.....RM1.50/box.....banyak boleh diskaun.....

still utk 4 pcs cuppies

0 comments
Ini saiz nye 12cm x 12cm x 5cm...rendah by 1cm aje...harga RM2.00(harga berbeza utk gold or silver ribbon).....apa2 pertanyaan call aje ok....

4pcs cuppies box

0 comments
Box ni saiz nye 12cm x 12cm x 6cm.Sesuai utk di buat door gift or untuk hadiah tetamu yg datang menyambut...harga kotak RM2.00....handmade.... ada diskaun utk tempahan 100 keatas......

Friday, November 28, 2008

cuppie utk kekwn E2 tersayang....

0 comments
Cuppies ni kakak Nina ,Hawa order untuk di beri pada cikgu dan kawan2 rumah dia.....next week last paper dia utk SPM. nak wish pun dah lewat...semoga dapat result with flying colours...Dia org ni neighbour akak...Nina tu kwn dgn anak akak..akak pula kwn dgn mak dia...dah jiran pun namanya...ok ke design tu...layan je lah....


Thursday, November 27, 2008

upin dan ipin.....

0 comments
Betul,betul,betul....cuppies upin dan ipin...syok plk buat cuppies ni..klu 25 pcs mesti lagi mcm2 design keluar..dah buat sayang plk nak bg kat customer cilik ku (nina).Dia nak corak ni coz katanya family dia semua suka tgk Upin dan Ipin...sama la mcm family unty jg....hope u like it...


Wednesday, November 26, 2008

cuppies kenduri mengaji

0 comments
Ini cuppies yang paling cepat pernah akak buat,dari cakenye,buttercream,chocolate garnace dan box..semuanya dalam 1 jam 45 minit...cepat la tu bagi org yang tak pernah buat cepat...Kwn call bagi tau yg tempat mengaji anak buat kenduri makan...so teringat plk nak buat kenduri cup cake sekali...dapat tau kul 6 ptg...tak sure sempat ke tak,nak pi mengaji jam 7.45......Syukur la sampai jg hajat nak buat kenduri cup cake....Tq kak Ros sebab benarkan anak mengaji kat umah kak Ros...


Monday, November 24, 2008

red and white

0 comments
Cuppies ni regular customer order utk belanja adik angkat makan...bertuahnya sapa jadi adik angkat dia..nak rona merah...suka ke????


Saturday, November 22, 2008

Cuppies pilihanraya & Winnie the Pooh

0 comments
Cuppies Pooh ni diorder untuk anak2 sedara ku yang comel2...Fawwaz,Iman dan Nuha....silap,mak yg order sebenarnya...Nuha lebih suka makan buttercream dari kek...yang tolong perabih kek siapa lagi kalau bukan Ibu mithali....





Wah,ada lagi cuppies pilihanraya.....bahang2 P44 masih suam2 kuku lagi.Ha ,yang ni bapak kepada anak2 sedara yang nak belanja kawan2 makan. Cukup ke????? Tq atas sokongan....



cuppies bertunang (E001)

0 comments

Yang ini ,Malina order utk diberi pada adik angkatnya...dia request utk box yg boleh nampak cuppies...nak rona oren...akak buat box special sekali(at diffrence cost le..)hope Ina dan adik angkat suka....



Special box utk hantaran

0 comments

Box ini dibuat khas utk hantaran pertunangan adik angkat Malina hari tu...design ni akak reka sendiri...Klu ada tema or own design boleh la request...InshaAllah akan akak usahakan....saiz kotak ni 12X 12...so susuai utk cuppies yg 25pcs...harga kotak bergantung kepada material yg digunakan.....klu bagi budjet pun boleh....kita guna la ribbon or bunga yg murah sikit....

Friday, November 21, 2008

choc cuppies.........

0 comments
my regular yang order ni.....malina.Kononnyaa nak buat makan2 kat umah,tup,tup birthday teman sebilik lupa...nasib ada cuppies...tp tak adala wording HAPPY BIRTHDAY...Apa2 pun ucapan SELAMAT HARI LAHIR buat Zul ,moga panjang umur dan murah rezeki....


Monday, November 17, 2008

cuppies thank you

0 comments

Cuppies ni Haziq order untuk Cikgu tuisyen sains dia.....

Sunday, November 9, 2008

Karot cup cake

0 comments
Karot cup cake tanpa topping.Kawan akak order 25pcs...ini yang balance dia...tadi lupa nak snap gambar...tuan empunya dah sampai...so kalut sampai lupa...

Saturday, November 8, 2008

Cheese cake

0 comments



Ini namanya Cheese cake terlebih tebal....adunannya untuk pan saiz besar tapi malang nya yang ada kat umah tu kecil sikit...so nak buang sayang,nak bakar 2 kali tak larat nak tunggu,last2 tuang la semua sekali....ambil masa lebih dari biasa utk masak...janji my hubby suka...ok la tu...



Banana and manggo tart

0 comments





Buat untuk makan sendiri....anak akak suka makan....buat hari yang sama dengan cheese cake....anak tak suka cheese cake so dia yg makan tart tu....akak tengok banyak sangat cake kat umah hari tu,so akak hantar kat kawan2 sama.....harap2 u all sukala makan ya...kalau tak sedap tu telan aje lah.....



Friday, November 7, 2008

Cuppies lagi

0 comments












Order dari kawan2 anak sebelum cuti sekolah hari tu. Sory anty tak dpt show semua...anyway thanks semua....







Kawan2 anak punya cuppies

0 comments




Cuppies ni kawan2 anak yang order.....kadang2 15 pcs ,kadang2 6 pcs....tapi untuk yang 6 pcs tu bila ada order 4 box baru akak buatkan. Dah nak cuti ramai la kawan2 dia nak bagi kat kawan2 dan cikgu...yang kelakar sorang dapat sebiji aje termasuklah cikgu......kena la makan on spot....





Thursday, November 6, 2008

6 pcs in a box

0 comments






Kwn2 awin yang order....bagus budak2 ni...beli untuk family.....ada lg yg order hari tu tp sory unty tak dpt nak masukkan semuanya......






Tuesday, November 4, 2008

Bekas utk individual cuppies

0 comments
* bekas bertutup flat

* bekas bertutup cembung


Design cuppies tu terpulang la pada tuannya.....ini cuma contoh aje.....sesuai untuk semua function........kalau nak kasi cantik lagi dengan ribbon pun boleh.......



***ANNOUNCEMENT***

HARGA BARU UTK SEMUA PRODUCT DI AWINCUPCAKE...BERMULA MAY 2012...HARAP MAAF KERANA TERPAKSA MENAIKKAN HARGA LAGI....SEMUA PESANAN UTK BLN MEI ONWARDS AKAN MENGGUNAKAN HARGA BARU...HARAP MAKLUM....










Our Products

***MY PRODUCTS ***

*********************************
CUP CAKE~kek cawan~CUPPIES
**********************************

Vanilla or Chocolate

(plain without topping)

~25 pcs (M) /box

(with buttercream topping)
~6 pcs (M) /box
(minimum order of 4 boxes)

~9 pcs (M)/box
(minimum order of 3 boxes)

~16 pcs (M) RM28/box
(minimum order of 2 boxes)

~25 pcs (M) /box

~36 pcs (M) /box

(with chocolate ganache topping)
~16 pcs (M) /box
~25 pcs (M) /box
~36 pcs (M) /box

(edible image)
~25 pcs (M)/box

(with white icing/fondant on top)
~25 pcs (M) /box
~16 pcs (M) /box

*white icing/fondant cuppies,order must be place 2 weeks before...I need time to prepare the miniture,flowers,etc.. ..


******************************
SPECIAL REQUEST CUPPIES
******************************

Carrot or Orange
(with cream cheese topping)
~16 pcs (M) /box

Chocolate strawberry
(with choc ganache topping)
~16 pcs (M) /box

Oreo cuppies
~16 pcs (M) /box


***********************
MINI PETIT CUPPIES
***********************

chocolate/vanilla flovour

(buttercream topping)
~49 pcs

In a special gift box + decoration
(buttercream topping)
~25 pcs
pls order 2 weeks in advance


NOTE :
*For all 3D,cartoons design or too many colours used , RM3-RM5 will be charge

*Same flavour PER box pls

*Price charged PER box NOT PER pc

*normal cupcake liner/casing only



***************************

MUFFIN~muffin~MUFFIN
***************************

Chocolate or vanilla with choc chips
~25 pcs (M)/box

Banana or Blueberry
~25 pcs (M)/box


Jangkamasa Tempahan/time frame :


**Pls place bulk orders 2 weeks in advance or earlier for all items.Bg tempahan yg banyak,sila hubungi saya 2 minggu sebelum atau lebih awal.

**For small order, 2 days will do(subject to availabilities)......just give me a call.......Tempahan biasa,telefon lah 2 hari awal ok(tu pun kalau tak ada byk tempahan)....telefon ajelah bila2 pun,inshaAllah kalau masih mampu akak buatkan ok....

With ganache topping

With ganache topping
with ganache topping RM43

with buttercream topping

with buttercream topping
with buttercream topping RM38

edible image

edible image
edible image rm58

fondant cuppies

fondant cuppies
Fondant cuppies RM58

wedding kek

wedding kek
Wedding cake
150pcs cuppies and 6' kek

mini petit cuppies in a special gift box

mini petit cuppies in a special gift box
mini petit cuppies in a gift box + deco RM40

Delivery

***DELIVERY /PENGHANTARAN***


*Transportation charges/kos penghantaran (bergantung kpd lokasi/areas/state etc)

~min charges of RM10/deliver

Term Of Payment

**TERMS OF PAYMENT / CARA PEMBAYARAN**

*Bank in into my account .(will be provided upon request)
*Cash On Delivery or Collection.
*50% Advance payment for bulk or above RM100 order.Balance is upon delivery or collection.

*Pembayaran melalui bank.
*Pembayaran TUNAI pd waktu penghantaran atau sendiri ambil.
*50% deposit diperlukan bagi tempahan yg besar @ yg melebihi dari RM100...selebihnya pada hari penghantar...

Collection

***PICK-UP POINT***

*My house.

*rumah akak le..

WORK LOAD....

There was an error in this gadget

hit counter 23/3/09

SINCE 23/3/09
provided by culinary arts degree site

Followers