addorable,affortable,yummy,homemade,halal cup cakes and cakes~lokasi penghantaran Bukit Mertajam,Kulim,seberang jaya,Penang,Sungai Petani,Butterworth,Kepala Batas dan kawasan2 yang sewaktu dengannya...

Friday, July 31, 2009

Hijau and putih utk pertunangan (E008)

0 comments

Miza order cuppies ni untuk pertunangan adik...seperti biasa tak mahu wording,semua bunga dan temanya hijau and putih......akak tukar design dari roses kecil yang biasa tu untuk mengelak kan dari rasa boring dgn roses tu...still roses tp besar dan ada 3 kuntuman bunga putih kat atas cuppies...okay tak????Miza cerita cuppies untuk birthday mas hari tu ada lagi teman yang simpan sampai ke hari ni...sayang sangat nak makan...aduh tersentuh akak....hope you like this one as well.....tqvm....

Thursday, July 30, 2009

hello kitty utk lin (B011)

0 comments


Kak Nani ni dah dekat sebulan order.....hari tu dia ada remind balik takut lupa...InshaAllah akak tak lupa......kak Nani nak rona pink and putih....so rasanya tema ni sesuai dgn Lin's birthday....Happy Birthday amd stay cute......


Sunday, July 26, 2009

house warming...global warming.....

1 comments

Jauh akak dapat order ni....Syerah dari Lumut....adik ni tauke cuppies kat sana...blognya ada kat blog list akak....syerah nak bg kat abang sempena house warming....aikkkk....ada satu yg bunganya tak kembang lg...he.he.he...tak perasan la....gambar ni syerah bg sample dari kek fondant...jadi ke????......bezanya cuma yg ni ada serombong asap le....TQVM adik coz percaya kan akak....sesat2pun akhirnya jumpa gak....syukur...ilebu....

baby shower utk Anu (S003)

0 comments

Cuppies untuk Anu dari Penang.....Anu dapat baby girl ...masa call buat order ni Anu tak bagi lagi pun nama baby....so akak tulis girl aje la.....merasa juga nak buat pink......hope ur happy....tq for the order...

selamat bertunang versi bola (E007)

0 comments

Juga dari malina.....hantaran utk pihak lelaki,yg ni pun dapat dari gambar yg ada kat kedai Ina juga.....sekali sekali tukar design.....

selamat bertunang Nurul dan Mirul (E006)

0 comments

Cuppies bertunang yg lain dr yg lain...malina yg tolong orderkan utk customer dia.....hairan kenapa buat gambar bee...rupa2nya dia berkenan tgk yg HAPPY B'DAY FARISA nye...dah tak nak buka blog lg...gambar ni dpt dari gambar kat kedai Ina....

Wednesday, July 22, 2009

blueberry muffin utk kimi's birthday

0 comments


25 pcs blueberry muffin masih utk Roziana...nak sedekah kat surau klu tak silap akak....muffin ni pun sempena birthday hubby dan kimi gak.....Happy birthday dan semoga panjang umur......


happy birthday papa and Kimi (B010)

0 comments

my regular customer Roziana.....nak buat belated birthday untuk hubby and Kimi....nak tema love....rindu dgn rona biru tu yg buat colour tu....roziana order ngan muffin sekali.....TQVM dear....

Mas birthday single cuppies

0 comments


Cuppies ni Miza yg tolong orderkan utk Mas.....mas nak 40pcs individual pack...nak similar mcm marini nya tapi nak ada butterfly......ada buat maka terhasillah rama2 versi akak....warna tu memang sweet...harap Mas happy.....tqvm adik2.....


Monday, July 20, 2009

strawberry choc utk June

0 comments


June order untuk makan2 di hujung minggu.....strawberry tu akak beli jauh kat tesco coz kat giant tak ada...mcm tu la bila kita nak guna mesti susah nak dapat....hubby akak yg tlg belikan ,katanya atas shelf tu cuma ada satu bungkus tu aje khas utk june ...dah rezeki june.....June ni tauke buat gift untuk baby dan hantaran.....klu nak tgk blog dia ada kat list akak...tq for the support....sory klu kek tu keras sikit...akak buat setengah bancuhan jadi mingkin ada bahan sama ada terkurang or terlebih letak ..






Friday, July 17, 2009

3 IN 1 utk Miza's boy....

0 comments


seblm ni Miza dah order utk mummy...this time utk her 4 yrs old boy pulak.....kata Miza anaknya suka tengok cartoon Tom & Jerry,BEN 10 dan Thomas and friends......so akak pun take this challange utk try lukis katun kucing and tikus tu......jadi ke????hari ni sepagi akak tgk tiga2 kartun tu.....best jg bila layan sorg2.....so akak start lukis lepas lunch dan siap tepat jam 5....lamanya.....amature le katakan......lepas ni inshaallah boleh masuk liga semi-pro lak....sesat2 Miza cari pondok akak.....geramnya dia bila tengok anak2 bulu akak.....comellllllll.......tima acih no....nanti order la lagi bila teringin nak makan or nak buat buah tangan.....


Wednesday, July 15, 2009

a box of cuppies for VIP...

0 comments

Cuppies ni akak rasa simple sgtla klu nak diberi pd VIP.....tp dgn budget dan masa yg suntuk akak rasa this is pretty good....nak buat dgn white icing dah tak sempat...lg pun dgn buttercreamkan lebih sedap...oh ya...yg ni Najib jg yg order sama dgn yg 40 boxes tu tadi.... Inilah hasil dalam 1 jam terakhir...bronze box with ribbon dgn 25 pcs b'cream cuppies......nasib le kotak tu turn up to be nice...susah hati coz material dah tak sempat nak pi beli...akak guna aje brg yg available kat umah.....tq to najib and TMJ mesra travel and tour.....

TMJ Mesra travel and tour...

0 comments

Cuppies ni adik ipaq akak yang orderkan utk diner setiausaha kerajaan negeri kedah....40 boxes of 6 pcs cuppies...TMJ bagi utk SUK...cuppies ni kena bawak pi genting utk majlis diner tu.....hai jauhnya berjalan....order ni last minut sgt..so spt biasa akak kenalah buat maraton tak tidoq...kena buat kotak dgn hiasan sekali....janji siap and customer suka....kat atas kotak tu akak letak ribbon merah and putih....dok kalut lupala plk nak snap gambar cuppies yg dah siap berkotak...td dapat feed back katanya bos adik ipaq(najib) akak puas hati...syukur alhamdulillah...yang ini utk door gift la kot.....TQVM najib krn percaya dgn akak...nanti blhla tlg promote lg......

hapy besday mummy (B009)

0 comments



cantik tak!ini design baru yang dah lama teringin nak buat....kebetulan hari ni Miza call nak bagi cuppies buat mummy......Miza tak kisah any design as long sesuai dengan usia mummy...so akak ambil la kesempatan ni utk try this design...Miza suka ke????hope u love it...tq 4 the support....sorry le ye ejaan pun pesen baru gak...he..he..


banana choc chip mufffin

0 comments

hari ni akak boring sgt...so rasanya teringin la nak makan kek pisang....di sebabkan akak suka kek yg kecil2 so i dicided to make banana muffin instead.....so inilah hasilnya

Tuesday, July 7, 2009

Muffin and brownie lagi..

0 comments

ada lg permintaan utk brownie.....melisa nak bawa kampung katanya....terasa sikit sgt jd dia suruh tambah dgn muffin sekali.....alah sayang...muffin tak le cantik mcm cikgu akak nye......tak merekah le.....anyway Melisa kata wpun tak merekah tapi sedap sgt...tu yang penting kan.....

good luck utk hawa

0 comments
Since dah ada order brownie...akak pun buat le lebih sikit utk Hawa......hawa nak pi sambung belajar kat Kepala Batas.....ni pesen baru...brownie pakai mekap lain sikit......layan..

brownie in a cup again

0 comments

brownie in a cup....16pcs requested by kak ros....katanya yg potong2 tu dah biasa sgt....so minta buat di dlm cup.....wah lg senang keja akak.......kak ros nak buat kenduri kat office.....katanya ada berita gembira??????

Friday, July 3, 2009

wah! sweetnya warna....

5 comments

Cuppies ni Marini nak buat makan2.....nak design bunga tp tak kisah rona apa pun....actually colour tu pink dgn yellow....very pastle and sweet sgt......mcm rona english garden.....entah la,kenapa colour jd oren lak....klu tak sebab cahaya matahari...angle kot tak sesuai....kamera ok aje.....he..he..he..rasa syg lak nak pi hantar.....akak harap marini suka dan puas hati.....komen la sikit.......

coklat cuppies with strawberry on top.....

0 comments

cuppies ni sangat cantik di pandang dan sangat sedap dimakan....betul..tak tipu....he..he...naik lif tekan penhouse......yummmyyyy......

Thursday, July 2, 2009

bila tak ada cuppies......

0 comments
ok,minggu ni akak tak ada order cuppies,so akak nak tunjuk la gambar2 hasil keras tangan akak...bila cuppies tak ada,manik dan labuci lah yang jadi penggantinya....manik dan labuci minta izin tumpang singgah kat blog cuppies ni.....so klu nak tgk design cuppies kena la buka page di belakang kay....tempahan cuppies masih dibuka untuk semua.....kalau nak tempah jahit manik boleh guna nombor yang sama......kalau akak tak sibuk dgn cuppies bolehla akak jahitkan....layan aje lah.......

Wednesday, July 1, 2009

sedondon dgn design baju

0 comments


design utk kolar ni akak ambil dari design baju tu sendiri.....gabungan 2 jenis manik.....renyah tp puas hati....hope u like it....


manik bulat

0 comments


manik bulat walaupun tak begitu berkilat tp mampu memberi ciri2 exclusive ke atas baju...nampak lebih bergaya kan....


my favourite

0 comments


susah sikit nak buat yg ni coz kena trace design dulu....tak mcm kertas kain ni suka sgt nak gerak2....ok la...akak puas hati.....


***ANNOUNCEMENT***

HARGA BARU UTK SEMUA PRODUCT DI AWINCUPCAKE...BERMULA MAY 2012...HARAP MAAF KERANA TERPAKSA MENAIKKAN HARGA LAGI....SEMUA PESANAN UTK BLN MEI ONWARDS AKAN MENGGUNAKAN HARGA BARU...HARAP MAKLUM....










Our Products

***MY PRODUCTS ***

*********************************
CUP CAKE~kek cawan~CUPPIES
**********************************

Vanilla or Chocolate

(plain without topping)

~25 pcs (M) /box

(with buttercream topping)
~6 pcs (M) /box
(minimum order of 4 boxes)

~9 pcs (M)/box
(minimum order of 3 boxes)

~16 pcs (M) RM28/box
(minimum order of 2 boxes)

~25 pcs (M) /box

~36 pcs (M) /box

(with chocolate ganache topping)
~16 pcs (M) /box
~25 pcs (M) /box
~36 pcs (M) /box

(edible image)
~25 pcs (M)/box

(with white icing/fondant on top)
~25 pcs (M) /box
~16 pcs (M) /box

*white icing/fondant cuppies,order must be place 2 weeks before...I need time to prepare the miniture,flowers,etc.. ..


******************************
SPECIAL REQUEST CUPPIES
******************************

Carrot or Orange
(with cream cheese topping)
~16 pcs (M) /box

Chocolate strawberry
(with choc ganache topping)
~16 pcs (M) /box

Oreo cuppies
~16 pcs (M) /box


***********************
MINI PETIT CUPPIES
***********************

chocolate/vanilla flovour

(buttercream topping)
~49 pcs

In a special gift box + decoration
(buttercream topping)
~25 pcs
pls order 2 weeks in advance


NOTE :
*For all 3D,cartoons design or too many colours used , RM3-RM5 will be charge

*Same flavour PER box pls

*Price charged PER box NOT PER pc

*normal cupcake liner/casing only



***************************

MUFFIN~muffin~MUFFIN
***************************

Chocolate or vanilla with choc chips
~25 pcs (M)/box

Banana or Blueberry
~25 pcs (M)/box


Jangkamasa Tempahan/time frame :


**Pls place bulk orders 2 weeks in advance or earlier for all items.Bg tempahan yg banyak,sila hubungi saya 2 minggu sebelum atau lebih awal.

**For small order, 2 days will do(subject to availabilities)......just give me a call.......Tempahan biasa,telefon lah 2 hari awal ok(tu pun kalau tak ada byk tempahan)....telefon ajelah bila2 pun,inshaAllah kalau masih mampu akak buatkan ok....

With ganache topping

With ganache topping
with ganache topping RM43

with buttercream topping

with buttercream topping
with buttercream topping RM38

edible image

edible image
edible image rm58

fondant cuppies

fondant cuppies
Fondant cuppies RM58

wedding kek

wedding kek
Wedding cake
150pcs cuppies and 6' kek

mini petit cuppies in a special gift box

mini petit cuppies in a special gift box
mini petit cuppies in a gift box + deco RM40

Delivery

***DELIVERY /PENGHANTARAN***


*Transportation charges/kos penghantaran (bergantung kpd lokasi/areas/state etc)

~min charges of RM10/deliver

Term Of Payment

**TERMS OF PAYMENT / CARA PEMBAYARAN**

*Bank in into my account .(will be provided upon request)
*Cash On Delivery or Collection.
*50% Advance payment for bulk or above RM100 order.Balance is upon delivery or collection.

*Pembayaran melalui bank.
*Pembayaran TUNAI pd waktu penghantaran atau sendiri ambil.
*50% deposit diperlukan bagi tempahan yg besar @ yg melebihi dari RM100...selebihnya pada hari penghantar...

Collection

***PICK-UP POINT***

*My house.

*rumah akak le..

WORK LOAD....

There was an error in this gadget

hit counter 23/3/09

SINCE 23/3/09
provided by culinary arts degree site

Followers