addorable,affortable,yummy,homemade,halal cup cakes and cakes~lokasi penghantaran Bukit Mertajam,Kulim,seberang jaya,Penang,Sungai Petani,Butterworth,Kepala Batas dan kawasan2 yang sewaktu dengannya...

Monday, November 30, 2009

iekin nye...

1 comments


happy 2nd anniversary,hai rasanya dah lama sangat akak celebrate 2nd anniversary ni....tua nye rasa.......congratulation for both of you...semoga kekal dan bahagia hingga ke akhir hayat.....InshaAllah.......iekin nak design ala2 N3 yg seblm ni....colour nak merah and putih...bolehla klu akak nak ada rona2 lain bg naik seri.....hai adik2 sayang...lopeh ni akak tak nak beli lagi lah warna merah bila habis stok yg dok ada ni...suka betul customer2 akak dengan rona merah ni....what to do...customer is alwyz right.....ikut kan aje lah....janji rezeki masyuk....syukur alhamdulillah...tima acih byk2 nye iekin....bila2 teringin nak makan cuppies tu jgn le lupa pada akak yg sorang ni ye.....he3.....


soft pink and white for her wedding (W007)

0 comments

hantaran dari pihak Lyana....ada akak buat amendment sikit kat cuppies tu ,tp gambar lepas amend,lupa nak snap......anak akak kata letak bunga kecil2 tu lagi sweet...tu yg tukar design sikit....tq

Saturday, November 28, 2009

Kenduri kat surau sempena Aidil Adha

0 comments


kenduri kawen ke,kesyukuran ke,apa ke yang akak tau bagi ini aje lah...CUP CAKES......enjoy...SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA.........bulan ni syukur Alhamdulillah order ada hampir setiap hari ,memang penat sikit tp rezeki jangan di tolak kalau berdaya,29hb ni akak rest sat seblm buat yang terakhir 30hb ni bagi bulan November.....so klu ada salah dan silap pada semua customer tu akak minta halal dan maaf le ya....kekdg tu tak sempat nak angkat phone...klu lambat return call ke,balas sms ke, akak mintak maaf le jg ya....

Happy Birthday Mama (B037)

1 comments


Cuppies utk suprise birthday buat mama......Aimi order dari Penang...nak yang similar dgn N3 b4,cuma nak tukar writing putih dengan pink or green....hope u like it gurl...TQ 4 the order...

Hantaran dari Fendi (W006)

0 comments



Hantaran dari pihak Fendi...Fendi nak design bunga2 macam N3 Izhamnye,tp without wording and rona pink and white.....hope Fendi puas hati...wedding side Fendi 5 dis ni.....selamat pengantin baru....TQVM

Friday, November 27, 2009

another suprise 4 beloved hubby (B036)

0 comments


yang ni pulak Fida order dari KL...nak buat special coz 1st time celebrate birthday suami.....nak warna merah dan putih.....


Suprise dari Vietnam (B035)

1 comments

another International order.....actually Ushaa ni dari Penang,tp ada di Vietnam....Ushaa call dari sana buat tempahan utk the love one kat malaysia.....nak buat suprise gak....katanya,Nitiabalan suka MU dengan F1 Ferrari.....wording Ushaa yang bagi....so ,inilah hasilnya....hope u and Nitiabalan love it....Tq 4 the order.....don't worry Ushaa,i dah letakkan small card together with the cuppies.....


suprise utk esan (B034)

0 comments

EEra actually nak roses...minta maaf ya,akak baru dok practice...tak jadi dik....kelakar betul...nak kena banyak menuntut lagi...cuppies ni kena buat suprise delivery....selalunya lelaki klu kena telefon dulu utk buat suprise mesti susah...ada yang kata salah orang kot,ada yang tanya punya banyak soalan sampai dah tak jadi suprise lagi,kenapa takut minah buat direct selling ke????ada yang bawa geng takut akak ni mai nak pukul bukan nak hantar hadiah...dan banyak lagi lah....tak semua tapi kebanyakan lelaki ni dah la tak pandai buat suprise,bila kita nak buat,mereka macam tak percaya....pelik ke ada orang nak hantarkan hadiah utk kita.....mungkin la kot....kalau kita mesti seronok tak sabar2 nak tengok apa dia kan.....HAI....finally kek ni sampai gak,tapi tuan empunya diri tak ada,so akak pass aje kat ibu kpd tuan empunya cuppies.....katanya akak ni dari kedai kek ke????boleh aje la tu...masin mulut nanti,inshaAllah termakbul.....AMIN....tq EEra.....

Thursday, November 26, 2009

2nd set for Lin (W005)

0 comments



2 nd set dari Lin....rona merah dari pihak lelaki....

1st set untuk Lin (W004)

0 comments


My international order....Lin call buat order dari Australia.....nak buat untuk majlis akad....dua set...Lin ni peminat Wondermilk...Senang dengan Lin ni....design terpulang kat akak...rona, Lin yang bagi...Lin minta suggestion,akak kata kita buat fondant tapi pakai fresh cream as a base (mcm yg Muizzah nye)...coz ramai orang kata cuppies fondant yang mereka terima di rumah2 kenduri di seluruh malaysia selalunya keras dan tak best bila dimakan....memang la fresh cream lagi sedap,tapi guna fondant lebih cantik dan sesuai di bawa jalan jauh.....so inilah hasilnya...mungkin tak setanding dan secantik hasil dari Wondermilk tapi akak harap Lin happy....TQ so much..... memula tu wording akak pakai tangan aje..pas tu baru teringat yg alphabet masih ada dalam simpanan...tu yg letak kat atas....

Sunday, November 22, 2009

ben10 utk Faiz (B033)

0 comments

order dari kawan lama akak,Norma dan sofia.....most boy's favourite cartoon....choc cuppies...tq gurlz....


wan tempah utk sis...shikin (B032)

1 comments

ingat tak N3 wan and quiksilver....yang ni pula utk sister......wan request for red and white tapi akak tambah colour lain sama....rasanya dah banyak sangat rona red and white tu kan...nampak cam sama aje....so inilah hasil selepas ditokok tambah rona2 ceria yang lain....so wan comen le sikit.....TQVM....

Friday, November 20, 2009

dari eera utk lovely sister..(B031)

1 comments

from sis to sis...this time eera picked up sendiri....nak vanilla dengan rona dark and light blue...I add a little pink and yellow to bring the colour up...wording testing dari chocolate....success.... adik suka ke????





Sunday, November 15, 2009

Birthday girl Atuf (B029)

4 comments



specially for anak sedara akak,si kecil molek Atuf Alia.....lepas aje mak atuf place order dgn akak hari tu banyak kali Atuf call and sms nak tukar design and colour....confuse and tak sabar nak tengok hasil keras tangan acu ke!!!!as a sempoi acu,I told her not to worry...serahkan aje kat the fantastic acu ni......he2 perasan jangan tak perasan.....end result pasti gempak....so ...tarrraaaa....ini lah jadinya.....suuuuuuuuukaaaaaa......semua suka...acu lagi la suka.......ima acih ya cemua2...RIFHAN bila nak mai belajaq buat cuppies......lepas ni klu nak acu ajar ,acu nak charge triple3 lah......heemmmmm...p/s atas kotak tu anak akak nye design...felt tu kami buat utk birthday girl le....






MU untuk Danish (B028)

0 comments



Tengoklah sesi membuat pop....Noreen order cuppies utk birthday danish....nak cuppies choco dengan tema bola dan logo MU.....rasa macam tak cukup le pulak bila dikira2 kanak2 ada dalam 50 org...dapatla seorg sejibik....so Noreen ada tanya pasai pop yg akak buat dalam N3 akak a year ago.....kalut2 lupa terus pasai pop ni.....lagipun cooking choco dah habis......dah rezeki Noreen agaknya,my hubby balik awal...so sempat la pi beli stok....untuk tak menghampakan akak buat le juga 20 pop utk Noreen.....disebabkan dah lambat maka tuan yang membeli kenalah buat kerja tanpa gaji...he3 kesian Noreen...TQ sebab kena tolong le pulak....konon2nye macam kelas membuat pop le ye.....Tima Acih ya cayang.....



Friday, November 13, 2009

SETAHUN SUDAH BERLALU.....

3 comments
DIA TAK DIAM,CEPAT TAK CEPAT DAH SETAHUNPUN AKAK DALAM BUSINESS NI.....SYUKUUUUUR ALHAMDULILLAH......WALAUPUN LEBIH BANYAK3 SUKA DARI DUKA DALAM MENIAGA NI,TAPI AKAK HAPPY SANGAT2,DAPAT RAMAI KAWAN2 DAN ADIK2 BARU YANG SPORTING DAN VERY2 SUPPORTIVE....A VERY BIG THANK YOU TO DIBAH,TAUKE DMUFFIN COZ BANYAK TOLONG AKAK....NI LA KAWAN SEDENAR MASA SENANG DAN SUSAH......TQ GURLZ...LOVE U....AND BUAT SEMUA ADIK2,KAKAK2 MAHU PUN YANG SEBAYA YANG DAH PERNAH ORDER SEKALI,DUA KALI DAN BERKALI2 TU...AKAK NAK UCAP TERIMA KAAAASIH BANYAK2 AND JANGAN SERIK ORDER TAU...KALAU ADA TERSALAH DESIGN KE,COLOUR KE,RASA KE DAN YANG SEWAKTU DENGAN NYA AKAK MINTA HALAL TAU.....SAYANG SEMUA......SO KPD SEMUA YANG BERNIAGA, SEMOGA MURAH REZEKI KITA DAN BERTAMBAH2 BERKAT DARI ALLAH SUBHANAHUWATAALA...AMIN....MAK TOK,AWIN,YANI....TQ AND LUV U ALL....

iekin punya....

2 comments

iekin ni pandai tau....bila dah kasi order last minute tu dia suruh akak buatkan design tersimple dan tercepat akak pernah buat...kan dalam N3 yg dah lama dulu akak ada buat design ala2 mcm ni la gak....akak tulis semua siap dalam 1 jam 45 minit.....so adik iekin ni pun suruh la akak buat...akak pun kantoi la tak ada alasan nak kata tak sempat walaupun dia nak datang collect pagi....hai terror sungguh adik yang sorang ni....he..he..he...akak joke aje jangan ambil hati tau....so inilah hasilnya design paling cepat siap.....td masa Iekin mai ambil dia kata ok,so akak pun ok la gak....happy..happy...TQVM...

Tuesday, November 10, 2009

still a gift pack...

1 comments



buah tangan utk advance link trading & services....jemputan ke jamuan tahunan yang di adakan di dalam taman aje....tak sure apa nak bagi...so kurangkan fening kepala tu kita buat aje cuppies...



Monday, November 9, 2009

a gift...

0 comments



mini petit cuppies in a container....come with a wrap around ribbon and a card......suitable as a gift or 'buah tangan'....cuppies ni akak bagi kat kawan akak utk di bawa balik ke kota singa....dah tak sempat nak beli apa2 so ni ajelah yang sempat akak sediakan....have a save journey home kay.....nanti datang lagi sini jangan lupa singgah tau......




***ANNOUNCEMENT***

HARGA BARU UTK SEMUA PRODUCT DI AWINCUPCAKE...BERMULA MAY 2012...HARAP MAAF KERANA TERPAKSA MENAIKKAN HARGA LAGI....SEMUA PESANAN UTK BLN MEI ONWARDS AKAN MENGGUNAKAN HARGA BARU...HARAP MAKLUM....










Our Products

***MY PRODUCTS ***

*********************************
CUP CAKE~kek cawan~CUPPIES
**********************************

Vanilla or Chocolate

(plain without topping)

~25 pcs (M) /box

(with buttercream topping)
~6 pcs (M) /box
(minimum order of 4 boxes)

~9 pcs (M)/box
(minimum order of 3 boxes)

~16 pcs (M) RM28/box
(minimum order of 2 boxes)

~25 pcs (M) /box

~36 pcs (M) /box

(with chocolate ganache topping)
~16 pcs (M) /box
~25 pcs (M) /box
~36 pcs (M) /box

(edible image)
~25 pcs (M)/box

(with white icing/fondant on top)
~25 pcs (M) /box
~16 pcs (M) /box

*white icing/fondant cuppies,order must be place 2 weeks before...I need time to prepare the miniture,flowers,etc.. ..


******************************
SPECIAL REQUEST CUPPIES
******************************

Carrot or Orange
(with cream cheese topping)
~16 pcs (M) /box

Chocolate strawberry
(with choc ganache topping)
~16 pcs (M) /box

Oreo cuppies
~16 pcs (M) /box


***********************
MINI PETIT CUPPIES
***********************

chocolate/vanilla flovour

(buttercream topping)
~49 pcs

In a special gift box + decoration
(buttercream topping)
~25 pcs
pls order 2 weeks in advance


NOTE :
*For all 3D,cartoons design or too many colours used , RM3-RM5 will be charge

*Same flavour PER box pls

*Price charged PER box NOT PER pc

*normal cupcake liner/casing only



***************************

MUFFIN~muffin~MUFFIN
***************************

Chocolate or vanilla with choc chips
~25 pcs (M)/box

Banana or Blueberry
~25 pcs (M)/box


Jangkamasa Tempahan/time frame :


**Pls place bulk orders 2 weeks in advance or earlier for all items.Bg tempahan yg banyak,sila hubungi saya 2 minggu sebelum atau lebih awal.

**For small order, 2 days will do(subject to availabilities)......just give me a call.......Tempahan biasa,telefon lah 2 hari awal ok(tu pun kalau tak ada byk tempahan)....telefon ajelah bila2 pun,inshaAllah kalau masih mampu akak buatkan ok....

With ganache topping

With ganache topping
with ganache topping RM43

with buttercream topping

with buttercream topping
with buttercream topping RM38

edible image

edible image
edible image rm58

fondant cuppies

fondant cuppies
Fondant cuppies RM58

wedding kek

wedding kek
Wedding cake
150pcs cuppies and 6' kek

mini petit cuppies in a special gift box

mini petit cuppies in a special gift box
mini petit cuppies in a gift box + deco RM40

Delivery

***DELIVERY /PENGHANTARAN***


*Transportation charges/kos penghantaran (bergantung kpd lokasi/areas/state etc)

~min charges of RM10/deliver

Term Of Payment

**TERMS OF PAYMENT / CARA PEMBAYARAN**

*Bank in into my account .(will be provided upon request)
*Cash On Delivery or Collection.
*50% Advance payment for bulk or above RM100 order.Balance is upon delivery or collection.

*Pembayaran melalui bank.
*Pembayaran TUNAI pd waktu penghantaran atau sendiri ambil.
*50% deposit diperlukan bagi tempahan yg besar @ yg melebihi dari RM100...selebihnya pada hari penghantar...

Collection

***PICK-UP POINT***

*My house.

*rumah akak le..

WORK LOAD....

There was an error in this gadget

hit counter 23/3/09

SINCE 23/3/09
provided by culinary arts degree site

Followers